Smidrai
-
Žaliųjų ir baltųjų smidrų skonis skiriasi, todėl ir vynus reikėtų derinti skirtingus.
Žali smidrai gaivesni, traškesni ir daržoviškesni, prie jų tinka gaivūs vynai: Gruner Veltliner, Sauvignon Blanc, Carricante, ąžuole nebrandintas Chardonnay.
Baltų smidrų skonis švelnesnis, minkštesnis, turintis riešutų prieskonio. Prie jų reikia derinti kiek santūresnio aromato, svaresnius, bet gaivius vynus: ąžuole brandintą Chardonnay, Soave, Fiano, Pinot Grigio.Violetiniai šparagai retesni ir yra kiek saldesnio skonio. Prie jų gerai tiks kiek svaresni, minkštesnės rūgšties vynai Pinot Gris iš Alzaso ar Pietinės Prancūzijos ir Ronos slėnio balti vynai.
1 - 23 iš 23