Petrus vyndario vynai jau Lietuvoje
Berrouet šeima vyno mylėtojams asocijuojasi su geriausiais dešiniojo kranto Bordo vynais, o konkrečiau su Petrus. Jean Claude Berrouet - tai vyndarys, kuris gamino Petrus vyną 44 metus nuo 1964 iki 2008 metų t.y. Petrus reputacijos ir kainų augimo metais.
Jean Claude Berrouet vyndarystės stilius laikomas tradiciniu. Jo vynai yra subalansuoti, elegantiški, ne pernokę, ne perdėtai koncentruoti, be užgožiančios naujų ąžuolo statinių įtakos. Jo stilius laikomas priešingu kitam žymiajam ir amerikiečių pamėgtam vyndariui Michel Rolland. Tokiu stiliumi vis dar gaminamas Petrus ir kiti Berrouet šeimos vynai.
Net Jean Claude Berrouet išėjus iš Petrus vyninės į pensiją 2008 metais, Petrus gamyba ir stilius išliko Berrouet šeimos rankose, nes vairą perėme jo sūnus Olivier Berrouet. Olivier iki šiol gamina Petrus, tad šio vyno gamyba Berrouet rankose išlieka jau 60 metų.
Pats Jean Claude Berrouet užsiiėmė kitų vyninių konsultavimų, o vėliau atsidavė savo paties vynų gamybai jam puikiai pažistamame Dešiniajame Bordo regiono krante. 2019-ais jis čia įsigijo dvi vynines Chateau Bonneau ir Chateau Hyon La Fleur. Šiose vyninėse, kartu su savo sūnumi jie tęsia Berrout šeimos tradiciją gamindami gilius, subalansuotus vynus, kurie yra puikaus kainos kokybės santykio ir laikomi Bordo regiono "rising stars". 2018-ais metais Master of Wine institutas titulavo Jean Claude kaip "Vyndarių vyndarį" (winemakers winemaker).